10.19.10
ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİLERİNİN EN BÜYÜK İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK
turaninceler.com.tr

ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçiler için yapabilecekleri en güzel iyileştirmeyi mevsimlik işçilerin isteği doğrultusunda çalışma süresini 6 aya çıkarmakla gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı, mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması ve İŞKUR imkanlarından faydalanabilmelerini sağlamk için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek,

“Mevsimlik işçi kardeşlerimizi için yapabileceğimiz en güzel iyileştirmelerden bir tanesini yaptık. Bunu da mevsimlik işçileri kardeşlerimiz biliyor. Yani bir yerde eğer dokuz ay veya bir yıl çalışılabilecek iş yoksa sizin bir yıl, 9 ay işçi çalıştırabilmeniz mümkün müdür? Bir kamu kurumunun bunu yapabilmesi mümkün mü, mümkün değil.

Esasında 4 ay, 4,5 ay ihtiyaç olmasına rağmen burada ÇAYKUR’un biz bir sosyal sorumluluğu olduğunu da düşünüyoruz. Ve şu anda altı aydan aşağı çalışmamak kaydıyla bir karar alındı biliyorsunuz ÇAYKUR’la sendika arasında, bakanlıkla sendika arasında. Biz bunu başardık. Bizden en büyük istekleriydi bu bizden mevsimlik işçi kardeşlerimizin. Ha şu vaka doğru mu doğru, mevsimlik işçilerimizin ne yazık ki böyle bir kaderi var.

Yani en verimli zamanlarında belki yaz aylarında yani ÇAYKUR’da çalışıp kış aylarında yani işgücü piyasasının daha zayıf olduğu bir dönemde başka yerlerde iş aramaları bir zorluk, çok büyük bir sıkıntı. Ama ne yazık ki bütün Türkiye genelinde mevsimlik işçiler buna benzer sorunlar yaşıyorlar. Ama bizim ÇAYKUR’daki mevsimlik işçi kardeşlerimizin bizden en büyük isteği en azından 6 ay çalışmak istemeleriydi ve biz onu sağladık.

Bir taraftan da şunu yapmaya çalışıyoruz acaba kadrolu işçi almayıp onun yerine ÇAYKUR’un mevsimlik işçilerini dönüşümlü olarak çalıştırabilir miyiz? Yani onların sürelerini altı aydan yedi aya, sekiz aya, dokuz aya taşıyabilir miyiz? Bunların çalışmalarını yapıyoruz bir taraftan.

Mevsimlik işçi kardeşlerimiz kendileri unuttuğumu zannetmesinler biz bu konuda çalıştık belli neticeler aldık hala da çalışıyoruz. Ayrıca mevsimlik işçi kardeşlerimizin İŞKUR imkanlarından faydalanabilmesini sağlamak için bakanlık nezdinde çalışmalarımız devam ediyor ve inşallah buradan da bir netice alabiliriz” dedi.

Kategori: Rize, Çay, Çaykur | Okundu: 393 | Ekleyen: ardeşenli | Tags: işçi, mevsimlik, ÇAYKUR |Rating: 0.0/0   
|